17 Kasım 2013 Pazar

YAKINDA:Between the Devil and the Deep Blue Sea 


  


“Gökyüzündeki bulutlar yavaşça dağılıyor. Süzülen ay ışığı, üç erkek çocuğunun hareketsiz silüetini aydınlatıyor belli belirsiz. Işık yüzlerine vurduğunda, bana dikilmiş, donuk bakışlarını görüyorum. Yüzleri bir ölününki kadar beyaz, bakışları karanlık, içim eziliyor, titriyorum. Öyle duruyorlar ki karşımda, çocuk değiller, hiç olmamışlar sanki.”


Ressam ebeveynleri yurt dışında servetlerinden kalanları tüketirken, 17 yaşındaki ikizler Violet ve Luke White, bir zamanlar görkemli, şimdiyse köhne malikâneleri Citizen Kane’de, büyük anneleri esrarengiz Freddie ile birlikte yaşarlar. Fakat bir gün, biricik Freddie’si ölünce, Violet yapayalnız kalır ve hayal dünyasıyla arkadaşlık etmeye başlar. Çünkü elinde kalanlar, hiç anlaşamadığı erkek kardeşi Luke ve tek komşuları olan tutkulu Sunshine’dan ibarettir. Ta ki bir gün gizemli misafir River West misafir evlerini kiralayana kadar.
Çarpık gülüşlü, zeki ve mükemmel bir yalancı olan bu misafir, birkaç gün içinde hem Violet’ın hem de tüm Echo kasabasının hayatını değiştirir. Doğaüstü yetenekleri olan River, etrafındaki herkes için tehlike saçarken, Violet için hem tekinsiz bir yabancı hem de karşı konulamaz bir varlıktır. Tüm bunlara ek olarak hem kasabanın hem de White ailesinin sırları birer birer açığa çıkmaya başlayınca, Violet kendini sımsıkı bir düğümün ortasında bulur.
 







                                                  

Yakında bizlerle birlikte olacak bu kitap parodi yayınlarından çıkacak merakla ve heyecanla bekliyor olacağım.










                                                           

1 yorum: